آذربایجان شرقیایرانگردیمسافرت

روستای کندوان

نظرات

کندوان کجاست؟

کندوان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی در شهرستان اسکو است که از پیشینه تاریخی هفت هزار ساله برخوردار است.این روستای تاریخی و باستانی دارای جاذبه‌های گردشگری فراوانی‌ در ۱۸ کیلومتری شهر اسکو است که به‌دلیل واقع شدن خانه هایش در دل کوه هایی که با تولد خورشید ، هر سحر گاه زندگی رابا مرمان مهربانش در آغوش می گیرد ، نام گون دوغان ،که در ترکی یعنی مکانی که خورشید در آنجا زاده می شود، نام گرفت که بعد ها در اثر نام گذاری در اسناد ایران به کن دوان و سپس کندوان ، تغییر یافت .این اثر در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۸۵۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است..

به‌دلیل واقع شدن خانه های این منطقه در دل کوه هایی که با تولد خورشید ، هر سحر گاه زندگی رابا مرمان مهربانش در آغوش می گیرد ، گون دوغان ،که در ترکی یعنی مکانی که خورشید در آنجا زاده می شود، نام گرفت که بعد ها در اثر نام گذاری در اسناد ایران به کن دوان و سپس کندوان ، تغییر یافت.

معماری روستای زیبای کندوان

روستای کندوان در دامنه‌های سهند قرار دارد و به خاطر معماری صخره‌ای آن معروف است که در اثر فعل و انفعالات آتشفشانی کوه‌های سهند ایجاد شده‌است. توده‌ها و گدازه‌های مذاب آتشفشانی، به وسیله باد، برف و باران در طی هزاران سال متمادی شکل گرفته و به فرم کران درآمده‌است.

معماری بومی روستای کندوان معماری صخره‌ای است، این روستا به سبب ویژگی معماری صخره‌ای و بافت مخصوص آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌است. کندوان یکی از سه روستای صخره‌ای جهان است که این موجب جذابیت بی‌نظیر آن شده‌است.معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی آن یک استثناء در دنیا به حساب می‌آید. چرا که دیگر در کاپادوکیه ترکیه و داکوتا آمریکا (هر دو دارای معماری صخره‌ای هستند) کسی زندگی نمی‌کند.

در حقیقت آنچه به کندوان هویت باستانی و تاریخی داده‌است، وجود ۱۱۷ خانواده و منزل مسکونی درون توده‌های مخروطی و هرمی شکل است که در دل صخره‌های مخروطی قرار گرفته‌اند.اجزای خانه‌ها شامل تنور، اتاق‌ها، صندوق خانه، آشپزخانه و… بوده و قطر دیوارها بین ۲ تا۳ متر است.

محصولات و سوغات روستای کندوان

خانه‌های این روستا به مانند سنگ‌های کله قندی در دل کوه کنده شده‌اند و عسل یکی از مهم‌ترین سوغاتی‌های این روستا است.از محصولات این روستا می‌توان گردو، گیاهان دارویی، دوشاب (شیره انگور)، عسل و بادام را برشمرد. همچنین گلیم، جاجیم و روسری‌های کلاقه‌ای از صنایع دستی تولید شده در این روستا است.

بورک اسفناج

مقاله قبلی

همه چیز درباره حسن یزدانی

مقاله بعدی

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*