بریانی یکی از غذاهای محلی استان اصفهان است.
مواد لازم بریونی
گوشت سر دست گوسفند ۲۵۰ گرم
دنبه ۵۰ گرم
جگر سفید گوسفند ۱۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
پودر دارچین ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده ۱ قاشق چایخوری
گردو، خلال پسته و بادام مقداری
نعنا خشک و نمک و فلفل سیاه مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت بریانی یا بریونی
گوشت گوسفند، دنبه، ۱ عدد پیاز، چند قاشق روغن مایع و ۴ لیوان آب را داخل قابلمهای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا گوشت بپزد و نرم شود (پس از پخت مقداری آب گوشت ته قابلمه باقی بماند).
جگر سفید را خرد کنید و با ۲ لیوان آب، ۱ پیاز خرد شده، چند قاشق روغن، مقداری نمک و فلفل داخل قابلمهای بریزید و با حرارت متوسط بپزید، پس از اینکه پخت و آب آن تمام شد کمی تفت دهید سپس چرخ کنید و کنار بگذارید.
مخلوط گوشت گوسفند و دنبه را نیز پس از پخت چرخ کنید سپس با زعفران دم کرده، مقداری نعناع خشک، نمک و فلفل سیاه مخلوط و بار دیگر چرخ نمایید.
مایهٔ بریانی را با دست به شکل همبرگر شکل دهید و روی آن مقداری پودر دارچین، خلال پسته یا بادام بگذارید و داخل قابلمهای که چرب کردهاید قرار دهید تا کباب شود، سپس آنرا برگردانید تا طرف دیگر نیز برشته و کبابی شود.
مقداری آب گوشت را روی نان بپاشید و بریانی را روی نان قرار دهید و با جگر سفید چرخ شده، گردوی خرد شده، جعفری و … تزیین و سرو کنید.
نظرات