اکبر جوجه نوعی غذاست که از جوجه مرغ درست میشود و طعم متفاوت آن به خاطر رب انار و کره و نوع پخت آن است. این غذا درواقع جوجه محلی سرخ شده است که با برنج زعفرانی و رب انار سرو میشود. نام این غذا از رستورانی گرفته شده که برای اولین بار این غذا، در آنجا تهیه شده است. این رستوران که امروزه زنجیرهای است و در بسیاری از شهرهای ایران فعالیت دارد، بر اساس لقب موسس این رستوران که در واقع این غذا را ابداع کرده، نامگذاری شده است.
ماجرای نام گذاری اکبر جوجه چیست؟
همانطور که گفتیم، نامگذاری این رستوران به خاطر اسم صاحب آن و ابداعکننده این سبک مرغ است. تقریبا ۶۰ سال پیش شخصی به نام علیاکبر کلبادی در منطقهای به اسم گلوگاه جوانی مازنی، همراه با همسرش قهوهخانهای راه انداخت. در ابتدای کار این زوج در قهوهخانه برای مسافران یا افراد بومی صبحانه سرو میکردند اما بعدها با رونق گرفتن قهوهخانه، ناهار هم به آن اضافه کردند. معروفترین غذایی که در این قهوهخانه درست میشد، چلوجوجه بود که با جوجه محلی، رب انار و کره محلی درست میشد و مشتری زیادی داشت. بعدها این غذا به اکبر جوجه معروف شد. انتخاب این اسم بر اساس نام علی اکبر کلبادی، موسس این رستوران صورت گرفت. البته بعضیها میگویند این نام به خاطر جثه کوچک علیاکبر کلبادی در بین مردم رایج شد. بعدها جادهای که مشاکبر و همسرش در آن قهوهخانه داشتند، جای خود را به جاده جدید داد که در آن جایی برای این کار نبود. بنابراین این زوج تصمیم به جابهجایی گرفتند و به جاده شوسه رفتند. در مکان جدید، کسب و کار آنها رونق بیشتری گرفت و رستوران را گسترش دادند. امروزه شعبههای اصلی اکبر جوجه در شهرستانهای ساری، گرگان، بابل، آمل، نوشهر، خلیل شهر، قائمشهر، گرمسار، چالوس، بابلسر، گلوگاه، بهشر،کلارآباد، اراک، ایزدشهر و شهر تهران و رودهن فعالیت میکنند.
رستوران اکبر جوجه اصلی یا همان اکبر جوجه کلبادی کدام است؟
ثبت نام اکبرجوجه برای اولین بار توسط پسر بزرگ علی اکبر کلبادی، در سال ۱۳۶۴ صورت گرفت، اما اخیرا شکایتهایی از طرف صاحبان رستورانهای دیگر به مجلس ارائه شده است که در آن از انحصاری کردن یک غذا به نام یک شخص شکایت شده است. این افراد معتقدند که این کار با اصل رقابت آزاد در تضاد است. به هرصورت امروزه علاوه بر شعبههای اکبرجوجه اولیه، بسیاری از رستورانهای دیگر هم این غذا را درمنوی خود دارند و به همان شیوه این غذا را میپزند.
غذای خوشمزه و لذیذ اکبر جوجه همراه با گروه آشپزی نیلز باشید.
مواد لازم برای پخت اکبر جوجه
همانطور که گفتیم، پایه این غذا جوجه مرغ است، بنابراین بهتر است برای تهیه این غذا از جوجه محلی استفاده شود.
جوجه مرغ
رب انار
لیموترش
روغن مایع
نمک و فلفل
کره
طرز تهیه و دستور پخت اکبرجوجه
برای تهیه این غذا ابتدا یک جوجه کم سن خریداری کرده و آن را از وسط نصف کنید. سپس آن را در یک ظرف گذاشته و به آن، آب لیموی ترش، نمک و فلفل سیاه بزنید. در ظرف را ببندید و برای حدود ۱۲ ساعت در یخچال بگذارید. در یک تابه گود روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. جوجهها را در تابه بریزید و در آن را بگذارید تا با حرارت کم آب بیندازد. به مخلوط روغن و آب کمی کره هم اضافه کنید. وقتی کامل پخته شد و آب بخار شد، بگذارید تا جوجه سرخ شده و طلایی شود. اکبر جوجه را بهتر است با برنج کته میل کنید و موقع سرو کردن روی آن رب انار بریزید. اگر دوست دارید، از برنج زعفرانی استفاده کنید. همچنین میتوانید مقداری رب انار را در کاسهای کنار بشقاب بگذارید تا هرکسی به هر میزانی که دوست دارد روی آن رب انار اضافه کند.
برای دیدن بقیه دستور های غذایی از صفحه آشپزی نیلز بازدید فرمایید.
روحت شاد حاج اکبر و حاج طنمبر عظیمی همسر حاج اکبر ودرواقع مبتکر اصلی این مدل غذا کع در هیچ جای دنیا نظیرش نیست
..اورجینال
مدیرعامل وهییت مدیره داره