کیهان کلهر
کیهان کلهر
اخباربیوگرافیچهره هافرهنگ و هنر

کیهان کلهر کیست ؟ هنرمند سال ۲۰۲۰

نظرات

زندگینامه کیهان کلهر

کیهان کَلهُر متولد ۳ آذر ۱۳۴۲ در خانواده‌ای کرد و موسیقی‌دوست در اسلام‌آباد غرب، موسیقی‌دان، آهنگ‌ساز و نوازندهٔ کرد اهل ایران می‌باشد. کار موسیقی را از پنج سالگی به صورت آزاد شروع کرد. دوازده ساله بود که به صورت حرفه‌ای به موسیقی پرداخت و در سیزده سالگی با ارکستر رادیو تلویزیون کرمانشاه شروع به همکاری کرد. کلهر مدتی کوتاه با گروه شیدا در مرکز هنری «چاووش» همکار بود. در هفده سالگی مقیم ایتالیا شد و سپس جهت ادامه تحصیل راهی کانادا شد و در رشته آهنگسازی از دانشگاه کارلتون اتاوا فارغ‌التحصیل شد. ساز تخصصی کیهان کلهر کمانچه است و افزون بر آن تنبور، سه‌تار و شاه‌کمان نیز می‌نوازد.

از چپ به راست: کیهان کلهر، محمدرضا شجریان، همایون شجریان و حسین علیزاده در کنسرت لندن.
از چپ به راست: کیهان کلهر، محمدرضا شجریان، همایون شجریان و حسین علیزاده در کنسرت لندن.

همکاری و آثار کیهان کلهر

کلهر با هنرمندان نامی ایرانی همانند محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، حسین علیزاده، علی‌اکبر مرادی و اعضای گروه دستان به آهنگسازی و نوازندگی پرداخته‌است. او در زمینه آهنگسازی برای موسیقی متن فیلم هم فعالیت داشته‌است. همکاری هنری او با هنرمندان گوناگون از فرهنگ‌های دیگر از جمله اردال ارزنجان از ترکیه، شجاعت حسین خان از هند، یویوما از چین، ژائو ژیپینگ، عالیم قاسمف از جمهوری آذربایجان، بروکلین رایدر از آمریکا، ارکستر فیلارمونیک نیویورک، کوارتت کرونوس، و گروه سازهای بادی هلند، او را به هنرمندی بین‌المللی تبدیل کرده‌است.

کیهان کلهر با آلبوم‌های بی تو بسر نمی‌شود، فریاد، باران و فراتر از نقشه جغرافیا که در آن‌ها به‌عنوان آهنگ‌ساز و نوازنده نقش داشته نامزد جایزه گرمی شده‌است. در پنجاه و نهمین مراسم جایزه گرمی، کیهان کلهر به همراه گروه جاده ابریشم به رهبری یویوما توانستند با آلبوم “sing me home” موفق به کسب جایزه گرمی بهترین موسیقی جهانی شوند.

هنرمند سال ۲۰۲۰

در سال ۲۰۲۰ سه جایزه گلوبال‌فست ۲۰۲۰ در سه بخش هنرمند سال به «کیهان کلهر» از ایران، در بخش تاثیرگذاری به «تام اشنابل» از آمریکا و به «لیزا استافورد» از آمریکا در بخش کارِ سازنده در مناطق سخت اهدا شد.

مطالب مرتبط

پیکر ۱۱ شهید سقوط هواپیما روز پنجشنبه در اصفهان تشییع می‌شود + عکس

مقاله قبلی

پانیذ سلطانی پژوهشگر ایرانی موسسه “مکس پلانک” در میان جانباختگان سقوط هواپیمای اوکراینی

مقاله بعدی

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*