کوفته تبریزی
کوفته تبریزی
آشپزیزندگی

کوفته تبریزی

نظرات

یکی از غذاهای معروف و اصیل ایرانی کوفته تبریزی است. کوفته تبریزی غذایی از خطه آذربایجان و منتسب به شهر تبریز است. کوفته تبریزی بسیار لذیذ و در میان ایرانیان بسیار پرطرفدار است. برخلاف آنچه ممکن است بنظر بیاید، اگر به چند نکته کلیدی توجه داشته باشید تهیه این کوفته ساده و راحت خواهد بود. سبزی کوفته تبریزی شامل: مرزه، ترخون، گشنیز،‌ جعفری، نعناع و شوید می باشد. مواد میانی این کوفته می تواند شامل تخم مرغ پخته، آلو بخارا، زرشک، گردو و پیاز سرخ شده باشد و یکی از دلایل خوشمزه بودن این غذا حضور همین مواد میانی است. در ادامه با طرز تهیه کوفته تبریزی آشنا خواهید شد.

مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی:

گوشت دوبار چرخ شده          ۵۰۰ گرم
لپه                                     ۲ پیمانه
برنج                                   یک دوم پیمانه
سیب زمینی پخته                  ۱ عدد
تخم مرغ                             ۱ عدد
سبزی کوفته خرد شده           ۲۵۰ الی ۳۰۰ گرم
زعفران دم کرده                    ۱ قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی                   یک چهارم پیمانه
نمک و فلفل سیاه                 به میزان لازم
زردچوبه و ادویه کاری             به میزان لازم
آرد نخودچی                       ۲ قاشق سوپخوری
پیاز                                  ۲ عدد
– –
مواد میانی کوفته:
تخم مرغ پخته
گردو نگینی خرد شده
آلو بخار
زرشک
پیاز سرخ شده

طرز تهیه کوفته تبریزی

گام اول: لپه و برنج را از ۲ تا ۳ ساعت قبل با مقداری آب خیس کنید و بعد بپزید و در صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
گام دوم: سیب زمینی را با مقداری آب بپزید. پوست آن را بگیرید و درحالی که گرم است رنده کنید.
گام سوم: پیاز را ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس آن را با گوشت چرخ کرده و ادویه جات مخلوط کنید و ماساژ دهید.
گام چهارم: لپه، برنج،‌ سیب زمینی،‌ نمک و فلفل و یک عدد تخم مرغ را به مواد گوشتی اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مایه کوفته کاملا چسبناک شود. مایه کوفته تبریزی را ۱ ساعت در یخچال قرار دهید.
گام پنجم: در صورت شل بودن مایه کوفته، ۲ قاشق آرد نخودچی و در صورت سفت بودن ۱ عدد تخم مرغ به آن اضافه کنید.
گام ششم: به اندازه یک پرتقال از مایه کوفته بردارید و گرد کنید. وسط آن را یک تخم مرغ پخته، زرشک، گردو و پیاز تفت داده شده بگذارید و در دست گرد کنید.
گام هفتم: در این مرحله باید سس کوفته را آماده کنید. برای این منظور ۱ عدد پیاز را ریز خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی، ‌ادویه و زردچوبه را به آن بیافزایید و کمی تفت دهید. در نهایت ۱ الی ۲ لیتر آب به سس اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید.
گام هشتم: کوفته ها را به آرامی درون سس قرار دهید. میزان سس باید به قدری باشد که روی کوفته ها را بگیرد. کوفته تبریزی باید به مدت ۱ ساعت با درب نیمه باز بپزد.
گام نهم: پس از اتمام پخت، کوفته ها را درون ظرفی زیبا به همراه مقداری سس کوفته سرو کنید.
امیدوارم از تهیه کوفته تبریزی لذت برده باشید.

مطالب مرتبط

همه چیز درباره حسن یزدانی

مقاله قبلی

سوپ فلفل خامه ای پیش غذای لذیذ

مقاله بعدی

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*