طرز تهیه و دستور پخت قیمه نثار قزوین
طرز تهیه و دستور پخت قیمه نثار قزوین
آشپزیزندگی

طرز تهیه و دستور پخت قیمه نثار قزوین

نظرات

قیمه نثار یک غذای مجلسی قزوینی است که مخصوصاً برای مهمانی های رسمی فوق العاده است. برخلاف خود قیمه، قیمه نثار یک غذای پلویی است. این پلو بسیار خوشمزه با موادی عالی از جمله خلال پسته و بادام و زرشک فراوان تهیه میشود. استفاده از خلال پرتقال هم میتواند به قیمه نثار طعمی عالی بدهد. علاوه بر این قیمه نثار سرشار از عطر ادویه های بی نظیری مثل زعفران و دارچین و گاهی حتی گلاب است. قیمه نثار را میتوان به شکل های مختلفی تزیین کرد و برای همین هم غذایی مجلسی حساب میشود.

با غذای خوشمزه و لذیذ قیمه نثار همراه با گروه آشپزی نیلز همراه ما باشید.

مواد لازم برای قیمه نثار

گوشت تکه ای (ترجیحا گوسفند) ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه هرکدام ۱ قاشق چایخوری
چوب دارچین ۳ عدد
زعفران دم کرده ۴/۱ پیمانه
برنج ۳ پیمانه
زرشک ۱۲۰ گرم
خلال پسته و بادام ۱۰۰ گرم
پودر قند ۲ قاشق چایخوری

اطلاعات مواد مغذی

۸۷۰ کالری

۳۱ گرم چربی

۱۰۷ گرم کربوهیدرات

۴۲ گرم پروتئین

طرز تهیه قیمه نثار قزوین

مرحله اول:

برنج را از نیم ساعت قبل خیس دهید. سپس برنج را با مقداری آب و نمک بجوشانید و بعد از اینکه نرم شد آبکشی کنید. داخل قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه تان را قرار دهید سپس برنج را اضافه کنید. چند قاشق آب و روغن روی برنج بریزید و بگذارید با حرارت ملایم برنج دم بکشد.

مرحله دوم:

پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید تا نرم شوند.وقتی پیاز نرم شد و شروع به طلایی شدن کرد مقداری زرچوبه به آن اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله سوم:

سپس گوشت را اضافه کنید. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید ، کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

مرحله چهارم:

پس از اضافه کردن رب، چوب های دارچین را داخل قابلمه بیاندازید و زعفران دم کرده را همراه با ۲ لیوان آب به گوشت اضافه کنید و با حرارت ملایم بگذارید گوشت بپزد و نرم شود. وقتی گوشت پخته و سس جذب گوشت شد نمک را اضافه کنید.

مرحله پنجم:

در یک ماهیتابه زرشک و خلال پسته و خلال بادام را بریزید. پودر قند را به آنها اضافه و مواد را زیر و رو کنید. مخلوط را با اندکی روغن روی شعله خیلی کم تفت بدهید. تا برای تزیین روی پلو آماده شود.

مرحله ششم:

گوشت را پس از پخت کاملاً ریش ریش کنید. پس از اینکه برنج دم کشید مقداری از برنج را با کمی کره ذوب شده و زعفران دم کرده مخلوط کنید. برنج سفید را در دیس بریزید و روی آن را با برنج زعفرانی، گوشت و مخلوط زرشک تزیین و سرو کنید ( میتوانید نصف این مواد را لابلای برنج بریزید).

نکته ها برای پخت قیمه نثار قزوین:

۱- دلیل اضافه کردن نمک بعد از پخت گوشت این است که نمک باعث میشود گوشت دیرتر بپزد.

۲- علاوه بر خلال بادام و پسته و زرشک میتوانید از خلال پوست پرتقالی که تلخی اش گرفته شده باشد هم در قیمه نثار استفاده کنید که باعث میشود غذای شما فوق العاده خوشمزه شود.

۳- برای خوش عطر شدن بیشتر قیمه نثار میتوانید به مخلوط خلال و زرشک کمی گلاب هم اضافه کنید.

۵- اگر تکه های گوشت شما کوچک هستند میتوانید از ریش ریش کردن آن بعد از پخت، صرف نظر کنید. البته این بستگی به سلیقه شما دارد.

برای دیدن بقیه دستور های غذایی از صفحه آشپزی نیلز بازدید فرمایید.

مطالب مرتبط

ورزش و نرمش مخصوص برای درمان دیسک کمر-حرکات مناسب برای کمر درد

مقاله قبلی

استراماچونی با استقلال فسخ کرد – متن استعفا استراماچونی

مقاله بعدی

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*