مواد لازم برای اشکنه:
پیاز بزرگ ۱ عدد
شنبلیله خشک ۱ قاشق غذاخوری
آرد ۴ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
آب ۳ پیمانه
تخم مرغ ۴ عدد
روغن به میزان لازم
سیب زمینی متوسط ۳ عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
توضیحات اشکنه
اشکنه از غذاهای معروف و قدیمی ایرانی است که در روز های سرد سال یا زمان هایی که غذایی بدون گوشت اما مقوی میخواستند طبخ میشد. اما امروزه شاید جوان تر ها کمتر این غذا را چشیده باشند و یا حتی ندانند که اشکنه چیست!
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این غذا نوعی خوراک است و عموما با پیاز، آرد و سبزیجات تهیه میشود و همانند یتیمچه در هر استانی آن را به یک شکل تهیه میکنند اما اصالتا خراسانی است. نوع رایج این غذا اشکنه پیاز است که میتوان در آن از سیب زمینی استفاده نکرد. ما در این دستور طرز تهیه اشکنه شنبلیله را آموزش داده ایم که با سیب زمینی طبخ میشود اما کم و زیاد کردن این مواد بستگی به ذائقه شما دارد.
طرز تهیه اشکنه
مرحله اول:
پیاز ها را خرد نمایید با کمی روغن در قابلمه تفت دهید. حال زرد چوبه و شنبلیله به پیاز ها اضافه کنید و مجددا تفت دهید. مراقب باشید شنبلیله ها نسوزند.
مرحله دوم:
آرد را در نصف پیمانه آب سرد حل کنید و خوب هم بزنید تا بصورت یک دست در آب حل شود. سپس آرد را در قابلمه بریزید و به اندازه ای که سه چهارم قابلمه پر شود، در قابلمه آب بریزید. به خوبی هم بزنید تا آرد به طور کامل حل شود.
مرحله سوم:
سیب زمینی ها را به شکل نگینی خرد نمایید. به قابلمه اضافه کنید سپس نمک و فلفل را در غذا بریزید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا به جوش بیاید و به خوبی بپزد.
مرحله چهارم:
تخم مرغ ها را بزنید تا یک دست شوند سپس به قابلمه اضافه کنید. به هم زدن ادامه دهید تا تخم مرغ ها به خوبی با غذا مخلوط شوند. وقتی آب غذا کم شد غذای شما آماده است. اشکنه سیب زمینی را همراه با نان، انواع ترشی و سبزی سرو کنید. نوش جان!
نظرات